Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 6 gün önce meydana gelen depremler sırasında Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Bafralı P.Uzman Çavuş Yasin Aslan, Eşi Ayşe Aslan ve çocukları Minahazel ile Erva Sare’den tüm aramalara rağmen acı haber geldi.
Bafra ilçesine bağlı  Aktekke mahallesi sakinlerinden  P.Uzman Çavuş Yasin Aslan ve ailesi depreme görev yaptığı Antakya’nın Ekinci Mahallesi, Şehit Bilgin Sokak, Atilla Apartmanında yakalandı. Enkaz altında kalan Bafralı P.Uzman Çavuş Yasin Aslan  eşi Ayşe Aslan , çocukları Minahazel ve Erva Sare Aslan yapılan aramalar sonunda cansız bedenlerine ulaşıldı.


Uzman Çavuş Yasin Aslan, eşi Ayşe Aslan ve çocuklarının ölüm haberi baba ocağı Bafra ilçesine bağlı Aktekke Mahallesindeki ailesini yasa boğdu. 
Bafralı P.Uzman Çavuş Yasin Aslan, Eşi Ayşe Aslan ve çocukları Minahazel ile Erva Sare’nin cenazeleri Bafra Belediyesi Gazilhanesine getirildi. Bugünde gazilhaneden alınan cenazeler Aktekke Mahallesindeki baba ocağına getirildi.
Cenazelerin gelmesiyle birlikte feryatlar, ağıtlar yükseldi. Gözyaşları sel oldu. Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ın helallik aldırmasının ardından cenazeler Aktekke İhsaniye Kur’an Kursu camiine getirildi.
Burada kılınan öğle namazının ardından Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ın helallik aldırmasına müteakip Merhum P.Uzman Çavuş Yasin Aslan’ın kayınbiraderi, merhume Ayşe Aslan’ın abisi, Minahazel ve Erva Sare Aslan’ın dayısı İstanbul’da din görevlisi olarak görev yapan Necati Dilmaç cenaze namazlarını duygusal bir halde kıldırdı.


Cenaze namazının kılınması sırasında gözyaşları sel oldu aktı.
Cenaze namazının peşinden edilen dualar ve tekbirler eşliğinde Bafralı merhum P.Uzman Çavuş Yasin Aslan, Eşi merhume Ayşe Aslan ve çocukları Minahazel ile Erva Sare’nin cenazeleri Aktekke Mezarlığındaki aile kabristanlığına getirildi. Burada yapılan dini ve askeri törenle cenazeler dualar eşliğinde defin edildi.


Merhum P.Uzman Çavuş Yasin Aslan, Eşi merhume Ayşe Aslan’ın babaları, anneleri, kardeşleri ve akrabaları ,  çocukları Minahazel ile Erva Sare’nin dedeleri, nineleri ve tüm akrabaları dualarla metanet içerisinde ayakta durmaya çalışıyorlardı.
Cenazeye Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkan Yardımcıları, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, MHP MYK Üyesi, eski Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Belediye Meclis Üyeleri, Askeri Erkan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş ve yönetimi, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Tarık Erol, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.