AK Parti Samsun İl Başkanlığı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için aday adaylığı başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Bu süreçte aday adaylarının izleyeceği adımlar detaylı bir şekilde anlatıldı.

Aday Adaylığı İçin Başvuru Tarihleri ve Süreci

Belediye başkanlıkları için 9-17 Kasım, belediye meclis üyelikleri için ise 9 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında aday adaylığı başvurularının yapılacağını belirtti. Başvurular, http://basvuru.akparti.org.tr adresinden e-başvuru şeklinde yapılacak.

Başvuru Sürecinde Gereken Belgeler ve İşlemler

Aday adaylarının, sistemden aldıkları formu ıslak imzalı olarak İl veya İlçe Başkanlıklarına teslim etmeleri gerekecek. Başvuruya eklenecek evraklar ise şu şekilde;

Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi

Diploma fotokopisi

Seçimlere 7 gün kaldı! Hatırlamak isteyenler için Bafra'da son yerel seçim sonuçları Seçimlere 7 gün kaldı! Hatırlamak isteyenler için Bafra'da son yerel seçim sonuçları

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Askerlik durum belgesi

Bağış dekontu

AK Parti Aday Adaylığı Başvurusu İçin Bağış Miktarları ve Şartları

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı, başvuru bağış miktarlarını da açıkladı.

AK Parti Büyükşehir belediye başkan aday adayları için 50.000 ₺,

AK Parti  İlçe belediye başkan aday adayları için 20.000 ₺

AK Parti Belediye Meclis Üyesi aday adayları için Büyükşehir olan yerlerde 10.000 ₺ olarak belirledi.

Kadın ve genç aday adaylarından indirimli, engelli aday adaylarından ise daha düşük bir bağış talep edilecek. Kadın ve 18-30 yaş arası Genç Aday Adaylarından bağış miktarlarının 1/2’si kadar bağış, Engelli Aday Adaylarından ise 1/4’ü kadar bağış talep edilecektir. Toplanan bağışlar, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yönlendirilecek.

AK Parti'de Teşkilat Temayül Yoklaması ve Dijital Süreç

Teşkilat temayül yoklaması, 19 Kasım 2023 Pazar günü, saat 10.00 ile 16.00 arasında elektronik ortamda gerçekleştirilecek. AK Parti bu dijital süreç ile şeffaflığı ve etkinliği artırmayı hedefliyor.

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nın açıkladığı bu detaylar, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı sürecinin nasıl işleyeceğini net bir şekilde ortaya koydu. Parti, bu süreçte hem aday adaylarını desteklemeyi hem de Gazze'ye yardım eli uzatmayı hedefliyor. 

Ayrıca İlçe Belediye Başkanlığına aday adayı başvurusu yapmak isteyenler AK Parti'nin ilçe başkanlıklarına, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmak isteyenler ise AK Parti İl Başkanlığı'na başvuru yapacak.