CHP ve İyi Parti'nin yerel seçimlere ayrı ayrı girmesi yönünde peş peşe gelen açıklamalar sonrasında iki partinin Bafra teşkilatlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Parti içi yöneticilerden oluşan aday adayları nabız yoklamaya başladı. 

BİR KESİM KAZANACAK ADAY DİYOR 

Seçimlerde halkta karşılığı bulunan isimlerle yarışa girilmesi görüşü CHP ve İyi Parti'de dile gelirken, iki parti içinde bu noktada inanılmaz bir görüş ayrılığı var.

Aday bulunmaması halinde aday gösterilecek İlçe Başkanları-il-ilçe yöneticileri gibi isimlerin aday yapılmadan önce halkta anketle araştırılmasını isteyen muhalefetin bir kesimi parti içinde otoritenin tepkisiyle karşılaşıyor. 

BİR KESİM İSE TEŞKİLATIN HAKKI DİYOR 

Parti içi ağır top denilen kesimde kazanamasa bile adaylığın ilçe başkanları başta olmak üzere parti içinden gelen isimlerin hakkı olduğu dile getiriyor. Bu görüş iki parti içinde de yoğun bir şekilde dile getirilirken bunun yerel seçimden daha önemli olduğu vurgulanıyor. Parti içi mahalle baskısı olarak adlandırılan bu duruma karşılık partiler nasıl politika geliştirecek şuan bilinmiyor.

CHP ve İyi Parti'de yaşanan bu gelişmelerin ardından muhtemel adayların ismi anılmaya başladı. 

İYİ Parti'de Samsun Büyükşehir için Erhan Usta, Bafra içinde İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, adı ön planda. 

CHP'de ise Büyükşehir için Neslihan Hancıoğlu, Bafra için Belediye Meclis Üyesi Erhan Akbulut isimleri öne çıkıyor.

Yeniden Refah Partisi’nde Önceki dönem ilçe Başkanı Bilal Arslan’ın ismi ön planda

MHP VE AK PARTİ GELECEK YAZIDA