ADET YERİNİ BULSUN

 

         Onca trafik kirliliğini yaratan ve kulak zarını delercesine mütecaviz olan bilmem kaç desibel gürültüsü ve avazı çıktığınca bağıran ama söylediğinden hiçbir şey anlaşılamayan özensiz ,düzensiz çığırtkanları ile vatandaş için kabusa dönen bir seçim dönemi daha heba olmak üzere şehri Bafra’da.

         Heba oluyor diye düşünüyoruz çünkü ; yine yeni yeniden' projeler değil egolar yarıştırılıyor burada. Eee ,devreye ego girince de hizmet amaç değil araç oluyor. Bilmem farkındamısınız, 40 yılı aşkın bir süredir seçimler yineleniyor, birileri kazanıyor fakat Bafra sürekli kaybediyor. Neden kaybediyoruz,nerede yanlış yapıyoruz diye sormayacağım zira,cevabı bulmak suali sormak kadar kolay değil.Fakat en büyük sivil hareket olan siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatlarının yapısındaki arızalar, kamuoyu oluşturmada ve toplumsal sinerji yaratacak insanları ortaya çıkarmada engel teşkil ederken bunu fırsat bilen kurnaz siyasetçilerin de teşkilatları oluşturma ve aday belirleme süreçlerinde halktan, hak’tan kopuk kişisel ikballeri uğruna bir kısır ve faydasız çekişme halinde sürekli debelenmeleri gözden kaçmıyor.Bafra ne yazıkki,bu konuda ülke çapında müzmin bir kötü örnek olma illetinden bir türlü kurtulamıyor.

 

Sonuç,

 

Vatandaşa bu arbededen sadece yukarıda bahsettiğimiz rahatsızlık verici gürültü ve kalırken adet yerini bulsun diye yapılan şeçme şansımızın hiç olamadığı seçimlerde yapılmış oluyor. Hayırlı olsun. 

 

Nasıl kurtuluruz?

 

Bu hastalıktan korunmak için öncelikle hepimizin bu şehre olan aidiyet bağlarımızı yeniden ve daha güçlü örmemiz gerekiyor galiba. Sokağımıza ,caddemize yeşilimize ,havamıza, suyumuza sahip çıktığımızı, onları geliştirerek yaşatma ve gelecek nesillere devredilebilir değerli bir hazine olarak aktarmaya gönüllü ve gayretli olduğumuzu hal ve hareketlerimizle göstermek durumunyayız.Ortak paydamız yaşadığımız şehrin kalitesi olursa  kavgalarımız ve kaygılarımız bu ortak paydayı kalkındırmak üzere olacağından başarı kendiliğinden gelecektir.  

 

Barış Kalender  21/02/2014