Bafra Belediye Meclisi Üyeliği Kulisleri

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetimlerde sadece Belediye başkanları değil Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri de seçilecek.

Bafra Belediye meclisinin 31, üyesi var. Şu an Bafra Belediyesi meclisinde Ak Parti, MHP, İyi Parti, CHP üye var.

Gönlünden belediye ya da Büyükşehir meclisi üyesi  olmayı geçiren isimler, şimdiden mevzi almak ve kendilerini bu göreve taşıyacak siyasilere yakın olmanın gayret ve çabasını gösteriyorlar.

Partilerin Belediye Başkan adayları henüz netlik kazanmadığı için şu an destek verdikleri aday adayının listesine girmek için mücadele edenler olduğu gibi, milletvekillerine tanınan iki kişilik kontenjanda yer almaya çalışanlar da vekillerle sıkı bir diyaloga girme çabasındalar.

İlçe başkanlarının da kontenjanlarını bilen bazı isimler, yatırımlarını ilçe başkanına yapmayı tercih ediyorlar.

Bu seçimlerde bölgesel dengeler de büyük önem taşıdığından meclis üyelikleri listelerinin özenle ve her coğrafya ve yöreyi kuşatacak şekilde hazırlanması planlanıyor.

ŞEHİR ADINA ÖNEMLİ BİR GÖREV

Partiler; saygınlığı ve çevresi olan, esnaf, iş insanı ve  her meslekten ama çoğunlukla da  teknik eleman olan meclis üyelerine  listelerinde yer verirlerse  kendileri adına da şehir adına da önemli bir hizmete imza atmış olurlar.

Parti kulislerinden aldığımız duyumlara göre partiler, mevcut meclis üyelerini büyük oranda değişecek ve yeni yüzlerle halkın karşısına çıkacak.

Kimisi bağlı bulunduğu cemaatden dolayı,kimisi muhtar adaylığından listeye  giremeyecekleri iddia edildi.

Edindiğimiz Kulis bilgilere göre Muhtemel Meclis üyesi olamayacak yada kendi isteğiyle olmayacak kişilerin isimlerini diğer yazımda belirteceğim.