AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı,mesajında;

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığının açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından ömrünü vatana ve millete adamış, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin, milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Milli Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişini, şahlanışını en güzel şekilde ifade eden ve ölümsüzleştiren İstiklal Marşımız Türk milletinin inancının, yenilmez azminin ve vicdanın ortak sesidir.

Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşımız olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edilecektir.

Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşımızla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi daima sürdürecek ve mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek, bu anlamlı gün vesilesiyle; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 102. yıl dönümünde başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.