Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “En İyi 20’ler Havalı Silahlar Bahar Kupası” 13-16 Nisan 2023 tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirildi.
20 SPOCU DAVET EDİLDİ
Bu kupanın en büyük özelliği Türkiye’de kendi kategorilerinde en iyi 20 sporcunun davet edilmesiydi. 24-30 Ocak 2023 tarihleri arasında Mersin'de yapılan “Havalı Silahlar Federasyon Kupası” 585 sporcunun katılımıyla yapıldı. Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü atıcılık sporcuları Tabanca Branşında Alper Kirpi 9’uncu, Ezginur Türkmen 10’uncu, Ayşenur Bolat 9’uncu oldu. Tüfek Branşında ise Yunus Efe Kaçar 15’inci oldu ve Trabzon'da yapılacak olan en iyi 20’ler Bahar Kupası’na katılma hakkı elde etti. 
Bu doğrultuda 13-16 Nisan tarihleri arasında Trabzon’da Bafra’yı temsilen atış yapan sporcular müsabakalardan güzel skorlar elde ederek ilçenin ismini duyurdu. Yapılan müsabakalarda;
Tabanca Branşı Genç Erkekler kategorisinde Alper Kirpi 557, Genç Bayanlar kategorisinde ise Ezginur Türkmen 548 puan atarak 6’ncı sırayı alırken sporcularımız 5 puan fark ile madalyayı kaçırdılar. Yine Tabanca Branşında Büyük Bayanlar kategorisinde yarışan Ayşenur Bolat 562 puan atarak 4’üncü sırayı aldı fakat çok şansız bir seri çıkaran sporcu 2 puan ile 2’nciliği kaçırdı. Genç Erkekler Tüfek Branşında Yunus Efe Kaçar 588,5 puan atarak 15’inci sırayı aldı.
BAŞKAN KILIÇ;TEŞEKKÜR EDERIM
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Trabzon’da Bafra’yı temsil eden ve başarılı atışlar yapan sporcular ile ilgili, “Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan En İyi 20’ler Havalı Silahlar Bahar Kupası’nda ilçemizi temsil eden ve gururumuz olan sporcularımızı göstermiş oldukları performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Sporcularımızın yetişmesinde büyük emek ve çaba sarf eden Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu’na ve Atıcılık Milli Takım Antrenörlerimiz Murat Gürsel ile Seda Sağır’a teşekkür ediyorum” dedi.