Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin  Samsun ayağının gerçekleştirildiği günlerde,  Samsun Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve Terme pidesi ile Bafra pidesini kıyaslayan video, büyük tepki çekti.

Videoda konuşan kadının, Bafra pidesini kötüleyen ifadeler kullanması şok etkisi yarattı. Samsun Valiliği’nin böyle bir videoyu ne amaçla paylaştığı anlaşılamazken, dünyada birinci seçilen Bafra pidesinin Termeli pideci tarafından olumsuz yorumlanması, Bafralılar arasında büyük tepkilere neden oldu.

Kültür ve Turizm Müdürü’nün Açıklamaları

Geçtiğimiz günlerde Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın “Bafra pidesi değil Samsun pidesi diyelim” açıklaması skandala sebep olmuştu. Bu açıklamanın ardından Samsun Valiliği’nin paylaşımı, tartışmaları daha da alevlendirdi.

Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı

Bafralıların Tepkisi

Samsun Valiliği’nin bu paylaşımına Bafralıların tepkisi merak konusu oldu. Birçok kişi, dünya çapında tanınan ve birinci seçilen Bafra pidesine yapılan bu olumsuz yorumların haksızlık olduğunu belirtti.

Tepkiler sonrası valilik harekete geçti ve paylaşımları kaldırdı.

Editör: Tahsin Kurumahmut