Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan 310.106,67 m²’lik  alan üzerine Karadeniz bölgesinin en büyüğü olma özelliğine sahip Bafra Millet Bahçesi yapılacak.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Daha çok yeşil” anlayışı doğrultusunda başlatılan ve Bafra Belediyesi’nin de proje başlangıcından itibaren üzerinde hassasiyetle durduğu projenin açık alanı içerisinde ise; 1.145 m²’lik Çocuk Oyun Alanı, 3.352 m²’lik Çocuk Oyun Köyü Alanı, 368 m²’lik Fitness Alanı, 7.256 m²’lik Biyolojik Gölet Alanı, 850 metre uzunluğunda Bisiklet Yolu Parkuru, 1.104 metre uzunluğunda Koşu Yolu ve 920 m²’lik Güreş Meydan Alanı ve oturma alanları yapılacak.

Birçok aktiviteyi içerisinde barındırarak Bafra’ya nefes aldıracak projenin ilk imalat çalışmalarında incelemelerde bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bu proje Bafra’mızın en gözde en kıymetli projelerinden biridir ve Bafra’mız her şeyin en güzeline layıktır. Bugün Bafra’mıza kazandırılacak olan projemizde gelinen aşamanın mutluluğunu yaşıyor, tez zamanda ilçemizde yeni bir pencere açmayı hedefliyoruz. Projemizin hizmete başlamasıyla birlikte Kızılırmak Sedde Boyu bambaşka bir kimliğe bürünecek ve ilçemizde dört mevsim sosyal yaşam alanı oluşturulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Hamit Kılıç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Proje kapsamında desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, süreci baştan sona büyük bir özveri ile takip eden Ak Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan’a, yine bölge milletvekillerimiz Sayın Ahmet Demircan’a, Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a, Sayın Fuat Köktaş’a, Sayın Orhan Kırcalı’ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e, İl ve İlçe yönetimlerimize ve kadirşinas halkımıza teşekkür ediyorum. Bu kapsamda projemizin ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”