Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bugün yapılan törenle 26 yıl sonra içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı.

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gerçekleştirilen törende ilk olarak SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık konuştu. Yanık konuşmasında; ''SASKİ Genel Müdürlüğü ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'müz arasında yapılan protokol ile Bafra ilçemize ulaştırılmış olan 19 Mayıs baraj suyunun organize sanayi bölgemize de ulaştırılması için çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Proje kapsamında yaklaşık 8 km uzunluğunda  315 mm çapında polietilen boru imalatı ile isale hattı inşaatı gerçekleştirilecek. Şu anda boruların tedariği yapıldı. İnşaat ekiplerimiz sahaya indi. Planlarımıza göre 1 ay içerisinde bu hattı yaparak şu anda bulunduğumuz 64 metre üst kotalı ayaklı depoya 19 Mayıs baraj suyunu, memba kalitesindeki suyu ulaştıracağız. Saate 200 metreküp yani 1 saniyede 55 litre memba kalitesinde musluktan içilebilir suyu ulaştırmış olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada ''Baframıza içme suyunun gelmesiyle birlikte tabiki buraya da gelmesi kaçınılmaz oldu.Bafra'da şuan bu suyu içiyoruz ve kullanıyoruz. Herkese çekinmeden gönül rahatlığıyla kullanabileceklerini de söylüyorum. Bafra'ya bu su verileli 2 haftayı geçti. Memba kalitesinde tertemiz su. Bundan elbette organizenin de nasiplenmesi gerekiyordu. Sayın genel müdürümüz bu konuyla ilgili çalışmaları başlattı. Ben özellikle bölgemize Bafra'ya, buradan da Alaçam'a ve Yakakent'e gidecek olan bu suyun çalışmasında başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere SASKİ Genel Müdürü'müze ve emeği geçen herkese teşekkü ediyorum. Baframıza ve OSB'mize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

 Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise projeden mutlu olduğunu belirterek ''Organize sanayi yönetimi olarak gerek fabrikadaki işçilerimizin sağlıklı suya erişmesi gerekse proses olarak kullandığımız suyun sağlıklı olması noktasında bir adım atılmıştı. Çok uygun fiyata bu yatırım yapılıyor. Sağlıklı suya günümüzde ulaşılması neredeyse imkansız oldu. Küresel ısınma, çevre kirliliği bizi son derece rahatsız ediyor. Bu yüzden bu su çok önemliydi. Kiymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum'' şeklinde konuştu. 


Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş yaptığı konuşmada,’’26 yıldır Bafra OSB'de suyumuz yoktu. Hiçbir şekilde hijyenik olmayan bir sondaj suyu kullanılıyordu. Bafra OSB’de 26 yıl sonra temiz ve içilebilir  suya kavuşmanın sevincini yaşamaktayız. Bu suyun getirilmesinde emekleri bulunan , Bafra OSB’ye içme suyu hattının verilmesinde büyük katkıları bulunan , destekleriyle bizlere güç veren Samsun Valisi sayın Orhan Tavlı’ya, bir önceki dönem valimiz Sayın Zülkif Dağlı'ya,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Demir’e, Bafra Kaymakamı sayın Cevdet Ertürkmen’e, Bafra Belediye Başkanı sayın Hamit Kılıç’a, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık’a en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim.’’dedi.

TSO Başkanı Kocabaş'tan Cami Müjdesi

AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı Bayramlaşma Programı Düzenledi AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı Bayramlaşma Programı Düzenledi

TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş 26 yıl sonra içme suyuna kavuşmalarından mutlu olduğunu dile getirmesinin ardından '' 26 yıl sonra suyumuza kavuştuk. Bunun devamında da inşallah en yakın zamanda camimizin temelinide Allah bize böylece birlikte atmayı nasip etsin'' dedi.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.