Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Nisan 1916 tarihinde Çanakkale Zaferi’nden sonra elde edilen en büyük zafer olarak tarihe geçen “Kûtü’l Amâre Zaferi”, Şanlı 6. Ordu’su Mirliva Halil Bey komutasında, Kût’ül Amâre’de 13 generali, 481 subayı ve 13 bin 300 İngiliz askerini esir alarak büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Kût'ül-Amâre Kuşatması, I. Dünya Savaşı'nın Irak Cephesi'nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir.

Osmanlı Devleti’nin son demlerinde kazandığı zaferlerin en önemlisi ve Çanakkale Zaferi’nin ikiz kardeşi olarak nitelendirilen Irak Cephesinde ki bu zafer, 107 yıl önce inançlarını silah yapan ordumuzun zor şartlar ve imkânsızlıklara rağmen tarihin sayfalarına ilmek ilmek işlediği başarısının ismidir.

Yıkılmaz irade, sarsılmaz iman ve inancın göstergesi olan Kût’ül Amâre Zaferi, her yıl hatırlanması ve hafızalarımızdan silinmemesi gereken tarihimizin mihenk taşlarındandır. Ecdadımızın elde ettiği her başarının altında şartlar ne olursa olsun, mevcut tüm olumsuzluklara rağmen vatanına, milletine ve bayrağına kalpten bağlılığı yatmaktadır.

Tarihimize ışık tutarak geleceğimizi aydınlatan zaferin 107. Yılını bir kez daha idrak etmenin haklı gurunu yaşadığımız bu kutlu gün vesilesiyle canları pahasına korudukları bu toprakları bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve tazimle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”