Bafra Davet ve Toplantı Merkezi’nde düzenlenen iftar programına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, eşi Asuman Kılıç, başkan yardımcısı Şaban Hüryaşar, birim müdürleri, personeller ve aileleri katılım sağladı.

Personel iftarı programı öncesi konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bir dönemin sonuna geldik. 5 yıldan fazladır görev yapıyoruz. Gerek merkez gerekse de kırsal mahallelerimizde herkese hizmet edip dokunmaya çalıştık. Bugün Bafra’da bizim bir başarımız varsa gerek proje gerek yapılan işler gerekse de günlük işler anlamında, her zaman dile getirdiğim gibi burada personellerimizin emeği vardır. Bütün personellerimizin yaptığı işleri görüyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kılıç, “Burada belediye binamız ile alakalı şunu söylemek istiyorum; Bafra Belediyesi kurumsal bir yapı kazandı. Hem çalışanlarımız hem de buraya gelen, hizmet alan vatandaşlarımız rahat etti. Bunun haricinde özellikle SASKİ ile işbirliği içinde çalışıp Bafra’nın bu dönemde 50 yıllık meselesi olan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon olmak üzere altyapı problemini çözdük. Allah’a şükürler olsun, bizim dönemimize nasip oldu ve biz buna vesile olduk. Bunun haricinde yapılan birçok iş var. Bafra Belediyesi’nin kaynaklarını her zaman tasarruf ederek en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Bafra Belediyesi’nin kalitesini, hizmetini, ulaşılabilirliğini sizlerin sayesinde artırmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Başkan Kılıç, “Memurlarımızın biz geldiğimizde %50’lerde olan sosyal denge tazminatını şu an %95’e çıkardık. Kadrolu işçilerimiz ile alakalı en son yaptığımız sözleşmede %65 yaptık ve söz verdik. Dedik ki temmuz ayındaki enflasyona göre gerekirse iyileştirme yapacağız. Bizim çalışanlarımız hiçbir konuda mağdur olmasın diye çaba sarf ediyoruz. Hep dengeyi korumaya, adaletli olmaya çalıştık. En çok dikkat ettiğimiz çalışma dengesi içerisinde belediyenin imkânlarını, kaynaklarını herkese adil bir şekilde dağıtmaktır. Tabi burada şirket işçilerimiz ile ilgili özellikle 1 yılı doldurduktan sonra verdiğimiz vasıflarda iyileştirme yaptık. Sabit ücret ile ilgili bir artışımız oldu. Gerek yemek ücretlerinde gerek vasıflarda gerekse de sabit ücrette düzenlemeler yaptık..” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, sözlerine şu şekilde sonlandırdı: “İşçinin ücretini 6 ay veremeyen, mesaisini veremeyen, hiç para ödemeden çalıştıran birileri çıkıp işçiye şunu vereceğiz, bunu vereceğiz diyorsa bunu dikkate almayın. Dikkate alınacak bir durum değil. Herkesin yaptığı iş ortada. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ diye bir söz vardır. Bizim yaptıklarımız ortada. Bir gün ne kimsenin maaşını geciktirdik be mesaisini vermemezlik yaptık. İşçinin hakkını koruyacaksak yine biz koruruz. 21 mahalleye hizmet edilirken işçinin maaşını veremeyenler bugün 139 mahalleye hizmet ederken ne yapabilirler? Sizlerin takdirine bırakıyorum. Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Tekrardan ramazan ayınız hayırlı ve mübarek olsun.”

Aydınlar Ticaret :İyi Bayramlar Diler Aydınlar Ticaret :İyi Bayramlar Diler

İftar programının bitiminde Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve eşi Asuman Kılıç mesai arkadaşlarını ve kıymetli ailelerini çıkışta uğurladı.