TRT Trabzon Radyosu Bölge Gündemi programının konuğu olan Başkan Kılıç yaşanan deprem sonrası İlçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Yüzyılın felaketi ile karşı karşıyayız. Büyük bir deprem yaşadık. İlk günden itibaren Bafra olarak personel, iş makinası ve ekipmanlarımızı tüm ekiplerimizi Elbistan ve Kahramanmaraş bölgesine yönlendirdik. Ekiplerimiz orada arama kurtarma çalışmaları ve pek çok alanda gerçekleştirilen çalışmalara destek oldular.

Bizlerde iki defa Kahramanmaraş, Elbistan, Adıyaman bölgesine gittik ve depremzedelerimizle bir arada olduk. Yaşanan depremin boyutlarını gözlemedik. Lakin Devletimiz güçlü. Hükümetimiz tüm kurumlarıyla oradaydı. Tüm milletimiz oradaydı. Hep beraber bu yarayı sarmaya çalıştık. Milletimiz çok büyük fedakârlık yaptı. Depremin ilk gününden itibaren Bafra’da bölgeye ulaştırmak üzere gıda, kıyafet, hijyenik malzeme hazırlıklarına başladık. Bu güne kadar bölgeye 35 tır yardım malzemesi gönderdik. Bölgeye yakacak yardımında da bulunduk. Bafra’dan farklı sivil toplum örgütlerinin gönderdikleri ile beraber yaklaşık 40’ın üzerinde tır bölgeye sevk edildi. İlçeden bu güne kadar her gün en az 1 yardım tırı bölgeye hareket etti. Tır şoförlerimize de teşekkür ediyorum. Hiç bir tanesi bizlerden ücret talep etmedi.

Her bir vatandaşımız kendi başına gelmiş gibi düşünerek, acıyı benliğinde yaşayarak fedakarlık yaptı. Bafra Belediyesi olarak Aşevimizi Elbistan’da yemek desteği gerçekleştirdi. İş makinalımız, kamyonlarımız, cenaze araçlarımızı gönderdik. Bölgede hâlihazırda 20 kişilik ekibimiz ve temizlik kamyonumuz görev yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep tayip Erdoğan bu konuda konutlarla alakalı talimatları verdi. Devletimiz orada. Hükümetimiz orada. El birliği bu yaraları saracağız. Maddi tüm kayıpları telafi edeceğiz. İnşallah bu sıkıntılı günleri milletimizle devletimizle el birliği ile aşacağız. Sayın Valimizin başkanlığında kurduğumuz whatsapp grubundan her an ihtiyaçlar bildiriliyor ve tüm belediye başkanları AFAD koordinasyonunda belirlenen ihtiyaçlar bölgeye gönderiliyor.

Bafra’mızda depremzedelerimiz ile ilgili içeriğinde gıda, kıyafet, hijyenik malzemelerin tamamı yer alan bir market kurduk. İlçedeki depremzedeler buradan ihtiyaçlarını temin ediyorlar. Ayrıca Belediyemiz Beyaz masamız depremzedelerimize ev tahsisi yapmak isteyen vatandaşlarımızla koordinasyon içerisinde. Gün itibariyle Bafra’da 470 aile, 1884 depremzede misafirimiz var. Tüm depremzedelerimiz ile ilgili kayıtlarımızı tutuyor takip ediyor, öğrencilerimizi okullarımıza yerleştiriyoruz. ihtiyaçları noktasında hareket ediyoruz. sık ilçemizdeki depremzede ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Bafra’mızda da tüm Türkiye’de olduğu gibi büyük bir dayanışma örneği gösteriyoruz”