Gerçekleştirilen toplantıda; Bafra’da bulunan binaların gerek zemin gerekse altyapı anlamında sağlıklı ve güvenli bir kent yaşamına uygunluğu, yapılacak yeni binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilebilmesi için süreç takibi, “Az katlı konut” projeleri doğrultusunda Bafra’da yatay mimarinin uygulanabilirliği, olası depremlere karşı hazırlıklı olma süreçleri, ilçede kentsel dönüşüm projesinin uygulanabilirliği sayesinde doğal afetlerden kaynaklanabilecek zararın en aza indirilmesi gibi hedefler belirlendi.

Meslek grupları ile interaktif bir şekilde gerçekleşen Deprem Genel Değerlendirme Toplantısı’nda Bafra’da olası bir doğal afet meydana gelmesi durumunda alınacak tedbirler ve görüşler katılımcılar tarafından dile getirildi. Toplantı sonucunda alınan kararlar planlama yapılarak rapora eklendi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, meslek gruplarıyla bir araya geldiği toplantıyı şu şekilde değerlendirdi: “Deprem bir gerçeğimiz ve bu gerçeği bilerek tedbirli bir şekilde yola devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu doğrultuda ilçemizi daha güvenli ve sağlıklı bir kent yaşamına hazırlamak için belediye olarak elimizden gelen desteği sürdürerek ilçemize hizmet veren her meslek grubunun görüş ve önerilerini dinlemeye devam edeceğiz. Bafra’mızı olası depremlerden korumak, herhangi bir doğal afetle karşılaştığımız zaman süreci daha iyi yönetebilmek için bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bu kapsamda ilçemizde hayata geçirip çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdürdüğümüz “Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Projemiz” ile kentsel dönüşümün ışığını Bafra’mızda yakmıştık. Bundan sonraki süreçte de Bafra’mızı daha iyi yerlere taşıyabilmek için her alanda kentsel dönüşümü hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca ülkemizde çok fazla duyduğumuz “Az katlı konut” projeleri ile yatay mimarinin Bafra’mızda uygulanabilirliği noktasında ekiplerimizle süreci titizlikle takip edip araştırmalarımızı gerçekleştiriyoruz. “Bafra benim evim” şiarı ile hareket ederek evimizi iyileştirmek için canla başla çalışıp çabalamaya devam edeceğiz” dedi.