19 Mayıs 1919 yeniden varoluşumuzun simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş şehri Samsun’da ateşlediği özgürlük hareketi milli mücadelemizin ve bağımsızlığımızın miladıdır. Tarihimizin akışını değiştiren, varlığımızı güçlendirip yolumuzu aydınlatan bu önemli günün 105. yıl dönümünü millet olarak kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz.

Güçlü bir uyanışın sembolü olan 19 Mayıs, aziz milletimizin gösterdiği irade, azim ve kararlılık ile tüm dünyaya örnek olmuştur. “Milli Egemenlik ve Bağımsızlık” gayesi ile çıkılan bu yolda birlik ve beraberliğin millet iradesinde olduğu tescillenmiştir. Milletin egemenliği yine milletin azim ve kararlılığı ile yaşatılmaya devam edecektir.

HEMŞEHRİLERİMİZİN İLK TERCİHİYİZ HEMŞEHRİLERİMİZİN İLK TERCİHİYİZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ilk adımı olan 19 Mayıs’ın gençlere armağan edilmesi ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, geleceğimizin aydınlık yüzü olan gençlerimize verilen değerin göstergesidir.  Bizler bu paha biçilemez emanete gençlerimizin sorumluluklarının farkında olarak en iyi şekilde sahip çıkacağına, koruyacağına, yarınlara taşıyacağına ve bu vatan için emek vereceklerine canı gönülden inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerim ile;

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere istiklal ve istikbalimiz için gözünü bile kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu kutlu gün vesilesiyle bugünümüzün ve geleceğimizin mimarları olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; her birini sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum.

Hamit KILIÇ
Bafra Belediye Başkanı

Editör: Tahsin Kurumahmut