Türkiye'de faaliyet gösteren dünyaca ünlü HSBC Bankası, şube ağını azaltma kararı alarak müşterilerini tedirgin eden bir gelişmeye imza attı.

MHP Meclis üyeleri Bafra’da Cumhur İttifakını Bozdu MHP Meclis üyeleri Bafra’da Cumhur İttifakını Bozdu

Bankanın Eylül ayındaki 67 şubesi, yıl sonunda 50'nin altına inmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili açıklamalar, Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu tarafından yapıldı.

Babuşçu, "HSBC Türkiye’de yeniden şube kapatmaya başladı. Eylül ayı sonu itibariyle 67 şubesi bulunan bankanın yıl sonunda 50 şubenin altına inmesi bekleniyor…" dedi.

Pandemi öncesinde şube kapatma kararı alan ancak daha sonra büyüme hedefleyen HSBC, şimdi tekrar şube kapatma yoluna girmiş durumda.

Dünya devi HSBC, Türkiye'de küçülme kararı almış durumda. Pandemi öncesinde küçülen ve ardından ani bir büyüme kararı alan banka, 3 yıl aradan sonra yeniden şube kapatma kararı almış durumda.

Bankanın toplam 65 şubesi bulunuyor ve şube sayısının ilk etapta 40'a kadar düşeceği belirtiliyor. Banka, çeşitli illerdeki müşterilerine kapanma ile ilgili mesajlar göndermeye başlamış.

Ayrıca, banka şubelerinden biri olan İzmit'teki şubenin kapatılma kararı da duyuruldu. HSBC'nin İzmit'teki Alemdar Caddesi üzerindeki şubesi, hafta içinde kapatılma kararı aldı. 11 personelin görev yaptığı bu şube, 8 Aralık itibariyle İzmit'teki tüm faaliyetlerine son verecek.