Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde yıkım yaşanan 10 şehirdeki vatandaşlar çevre illere ve büyük şehirlere göç etmeye başladı. İşte bu durum deprem fırsatçısı ev sahipleri ile emlakçıların iştahını kabarttı. Depremzedelerden komisyon almayan, hatta ücretsiz bir şekilde eve yerleştiren ev sahibi ve emlakçılar olduğu gibi, bazı fırsatçılar ise Bafra’da kiralık daire fiyatlarına yüzde 25 ila yüzde 50 aralığında artışlar yaptı. Bazı şehirlerde bu oran yüzde 100’ü buldu. Öyle ki bazı ev sahipleri kiracılarını çıkartmak için "deprezede yakınım gelecek" bahanesi ile kiracılarını evden çıkartmaya başladı. 

KİRALIK EV ARAYANLARA ZAMLI FİYAT

Deprem sonrası kiralık evlere talep artarken, ilan sitelerine bakanlar büyük şaşkınlık yaşadı. Deprem fırsatçılarının evlere zam yaparak kazanç sağlamaya çalıştığı görüldü. Emlakçılar yeni ev arayanlara fahiş fiyatlar sunarken, hem ilan sitelerindeki durumu gören diğer vatandaşlar hem de bölgedekiler fırsatçılara büyük tepki gösterdi.

“Bu kadar fırsatçılık ve zalimlik olmaz”
Depremden önce ev kiralarının bin 500 ile 2 bin 500 TL arası olduğunu aktaran vatandaşlardan Mustaf S., “Depremden sonra Hatay'dan depremzedeler Bafra’ya geldi. Dolasıyla bir haraketlilik oldu. Bir duyduk ki kiraları 4 bin liraya çıkarmışlar. Bu kadar fırsatçılık ve zalimlik olmaz” diyerek tepkisini dile getirdi.
Fiyat artışları konusunda vatandaşlar yetkililerin denetim yapmasını istedi.