Aile Bakanlığı tarafından ailelere güzel haber verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuğu olan ailelere masrafları için 5.500 TL ödeme yapacak. Başvurular e-Devlet üzerinden resmen başladı! Başvuru yapan aileler ödemeden yararlanabilecek. Detaylar haberimizde..

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere 5 bin 500 TL burs ödemesi yapılacak. Burs ödemesinden yararlanmak isteyen aileler başvurularını e- Devlet üzerinden yapabilecek. Çocuğu üniversitede eğitim gören aileler için ödemelerin detayları haberimizde:

O AİLELERE ÖNCELİK VERİLECEK

Verilecek olan yardım ödemesinde çocukları üniversitede eğitim gören ailelere öncelik verileceği belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan daha önce destek kapsamında ödeme alan ailelere de öncelik verilecek.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Çocukları üniversitede okuyan ailelerin çocuklarıma dönem arasında bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin 500 TL ödeme yapılacak. Bu ailelerimiz e-Devlet sistemi üzerinden destek/burs ödemesine başvuru yapabilecek.

Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına sınıflarında derece yapmaları durumunda asgari ücretin yüzde 60 kadar yardım yapılacak. Yüksek öğrenim öğrencilerine ise net asgari ücret tutarında dönem arasında ödeme yapılacak.

Aynı kapsamda 4 yıllık üniversite okuyan öğrencilere aylık 100 tl destek ödemesi yapılacak. Sonuç olarak; Devlet desteği alan 4.4 milyon ailenin ilkokul, ortaokul ve liseye giden çocuklarına 3 bin 300 tl ödeme yapılacak.Çocukları üniversite de okuyan, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına dönem arasında 5 bin 500 tl burs ödemesi yapılacak. Üniversiteye giden öğrencilere ise dönem arasında asgari ücret kadar burs verilecek”