Deprem bölgesinde enkaz altında sağ salim kurtulan ve hayatına devam etmeye çalışan vatandaşlara yönelik destekler sürmeye devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları ile halkın içerisinden değerli isimlerin katıldığı bu destek sürecinde Bakanlık tarafından yeni bir açıklama geldi.

UYGULAMAYA OHAL BOYUNCA DEVAM EDİLECEK!

EPDK tarafından alınan karar doğrultusunda Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen ve 10 farklı ili etkileyen deprem bölgelerinde yeni abonelik sürecinde alınan güvence bedelinin ödenmesine gerek olmayacağı duyuruldu. OHAL dönemi boyunca bu uygulamanın devam edeceği de ifade edildi.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşın yaşadığı binanın depremin etkisiyle çökmesi ve kullanılamaz hale gelmesi bölgede yaşayan vatandaşların farklı illere göç etmesine sebep oldu. Depremin ilk gününden beri talep eden vatandaşların rahatlıkla farklı illere geçiş yapabilmelerini sağlayacak imkanlar tanındı.

YENİ ABONELİKLERDE GEÇERLİ OLACAK!

Yeni bir yaşama başlamayabilmek için kiralık daire tutan vatandaşların doğalgaz, elektrik, su ve telefon gibi abonelik açtırmak istedikleri herhangi bir kurumsal sözleşmede OHAL kapsamı doğrultusunda var olan haklarda güncelleme yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda depremden etkilenen tüm vatandaşların yeniden hayata tutunma çabalarına ortak olunacak.

Kiraladıkları evde doğalgaz ve elektrik aboneliği açtırmak isteyenler nakdi olarak oluşan ek külfetten kurtulmuş olunacak. Yapılan açıklamada bu kararın özellikle OHAL dönemi boyunca geçerli olacağı ve abonelik sürecinde güvence bedeli alınmayacağının altı çizildi.