Cavadov konuşmasında Türkiye’de yaşanan korkunç facianın tüm Azerbaycan halkını derinden üzdüğünü kaydetti.

Cavadov konuşmasına şöyle devam etti:

“Azerbaycan devlet başkanı Sayın İlham Aliyev’in hemen başlattığı destek çağrısına katılmayı kendimize görev edindik ve hemen yakın çevremizle para toplama kararı aldık. Tek millet iki devlet ilkesine bağlı kalarak kardeş Türkiye’nin içinde bulunduğu bu kritik durumda elimizden gelen her türlü yardımı yapmak için seferberlik başlattık.”

Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini, güçlü ve koşulsuz birlikteliğini tüm dünyaya göstermek istediklerin de altını çizen Cavadov, “ Deprem bölgesinde en zor yaşam ve hava şartlarında kalan kardeşlerimize en iyi desteği verebilmek en önemli amaçtır! Maddi desteğin yanı sıra, yıkıcı depremin birkaç noktasına doğrudan gelerek kardeşlerimize en acil ihtiyaç duyulan temel maddeleri ulaştırmak hedefimizdir.” ifadelerini kullandı.

“Şu anda 2 milyon TL değerinde en çok ihtiyaç duyulan gıda ve diger ana maddelerin bulunduğu 4 büyük TIR ile; 10 adet akaryakıt jeneratörü, yetişkinler ve çocuklar için kışlık giysiler, kışlık botlar, yastık ve battaniyeler, su depoları, birçok temizleyici, antiseptik, çeşitli hijyen malzemeleri, çocuk bezi, 68 ton içme suyu, sünger yataklar, 1400 kişilik kuru gıda paketi ve diğer gerekli malzemeler tarafımızca doğrudan bölgeye getirildi.
15 ve 16 Şubat tarihlerinde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’ın merkezi Antakya’da, ayrıca İskenderun şehrinde yardımın bir kısmı doğrudan halka ulaştırıldı.

Yardımlarımız, yine bu kentte günde 10 bin kişiye sıcak yemek veren ve doğrudan yardım yapan noktalara getirilmeye ve depremzedelere dağıtılmaya devam edecektir.

Depremden etkilenen diğer kritik bölgelerde de hedefe yönelik yardım sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” diyen Gülmirza Cavadov, yapılan bu yardımlara ilave olarak 230 bin lira değerinde;
21 adet jeneratör, el fenerleri ve yatak takımları gibi malzemelerin de AFAD vasıtasıyla Gaziantep’e 18 Şubat tarihinde gönderildiğini sözlerine ekledi.

Cavadov, “Bizler, milletimizi ve iki devletimizi seven sıradan vatandaşlar olarak devlet başkanımızın çağrısına katılıyor ve Azerbaycan-Türkiye birliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Azerbaycan-Türkiye kardeşliği tüm Türk ve İslam alemine çok güzel bir örnektir!” dedi.

Cavadov deprem bölgesine bizzat giderek yaşadıklarını şöyle özetledi:

“Bu bölgede depremden etkilenen kardeşlerimizle bizzat görüştük. Onların halleri, bizlere sarılıp gözyaşları içinde dua etmeleri bizde çok derin hisler bıraktı. Depremzede kardeşlerimiz bizlerin şahsında tüm Azebaycan halkına minnet ve şükran duygularını ilettiler.

“Ta oralardan gelmişsiniz.” deyip bizleri güzel bir şekilde misafir etmeye çalıştılar.
Yardım konvoylarında Azerbaycan bayraklarını görünce selâm duran kardeşlerimiz oldu.

Deprem bölgesinde gezerken Yaşasın Azerbaycan deyip bizi kucaklayıp bize her türlü desteği veren, Azerbaycan -Türkiye bayrakları altında bizimle fotoğraf çektirip poz veren askerlerin polislerin ve diğer görevlilerin bizlere samimiyetle sarılmaları bizlerde çok derin izler bıraktı. Bunları görünce devlet başkanımız sayın İlham Aliyev’in çağrısının, bizim de bu bölgeye bizzat gelerek yardım dağıtmamızın ne kadar önemli olduğunu daha derinden hissettik.
Burada yaşadığımız o manevi hazzı, o duygu derinliğini kelimelerle anlatmamız mümkün değildir.”