Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya geldi. Sırasıyla Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Ordu İl Başkanlığı ve MHP Ordu İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, partisinin il başkanlığında açıklamalarda bulundu.

KARADENİZ’E DEMİRYOLU MÜJDESİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karaismailoğlu, Karadeniz'e demiryolu müjdesi verdi. Karaismailoğlu, "Demiryolu yatırımlarına verdiğimiz önemi sürekli bahsediyoruz. Orada bir eksiğimiz var. Burada yüksek ve yolcu kapasitelerini artırarak vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz. En büyük planlamalar burada yapılıyor. Bu yatırımları Türkiye Lojistik Planı çerçevesinde yapıyoruz. Bunun fizibiliteleri yapılıyor, yolcu-yük analizleri yapılıyor. Bunun sonucuna göre yatırımları sıralaması ve yatırımların şekli şemaili ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Şu anda Ankara-Delice-Samsun hızlı tren projesinin devam ettiğini hatırlatan Karaismailoğlu, "Peşinden Samsun-Ordu projemiz vardı o da bilgimiz dahilinde. Samsun-Sarp Demiryolu şeklinde çalışmaya başladık. İnşallah onu da birlikte çalışacağız. Bunun ilk etabı da Samsun-Ordu demiryolu da olabilir. Demiryolu yatırımları olması gereken yatırımlar ama hem zaman isteyen hem maliyet açısından büyük yük getiren projeler. Fizibilite çalışmalarına göre zamanı geldiğinde bunları bir bir vatandaşımıza kazandıracağız" ifadelerinde bulundu.