Muhammet Emin Albayrak , AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu  yaptı.
Yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren son olarak KYK Bafra Milli Piyango Yurt Müdürlüğü görevinden istifa ederek 
AK Parti 28. Dönem Samsun  Milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Muhammet Emin Albayrak başvuru evrakını Ak Parti Samsun İl Seçim İşleri Başkanı Av.Emrecan Sohum’un elinden aldı.


AK Parti Samsun Seçim İşleri Başkanı Av. Emrecan Sohum Muhammet Emin Albayrak’a AK Parti'ye yapmış olduğu '28. Dönem Milletvekili Aday Adayı' başvuru dosyasının kabulünü içeren belgesini teslim etti.
Daha sonra ise Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Muhammet Emin Albayrak bir basın açıklaması yaptı.
Albayrak açıklamasında,’’14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin tüm Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunmak isterim. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde Samsunumuzdan 28. Dönem  Milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurumuzu yaptık. 
14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinin ülkemiz ve dünya mazlum milletleri için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 
Samsun’a ve Samsunluya  hizmet için çıktığımız bu yolda tüm gönüllere dokunacağız. Seçimler Samsunumuza ve ülkemize hayırlar getirsin.
Bugün aday adaylık başvurumuzu yapmış bulunmaktayım. 2053 ve 2071 yıllarının vizyonunu belirleyebilmek için 14 mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri ülkemiz açısından çok önem arz etmektedir. 
Bu seçimlerde Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilciliğinin karşısında dünya 5’den büyüktür diyebilen , mazlumların hakkını savunmak için gerektiğinde one minute diyebilen sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında saf tutma onurunu elde etmiş bulunmaktayız. 
2023 vizyonunu 21 yıldır gerektiği şekilde yerine getirdik. Ve bugün savunma sanayide dışa bağımlılık oranını % 80 azalttık. Bilişim ve eğitim alanında hayal edemeyeceğimiz noktalara geldik. Bugün yerli otomobilimizi son teknoloji ile üretir durumdayız. Uçak gemilerimiz, insansız hava araçlarımız, insansız deniz araçlarımız sırf milletimizin hizmetinde kullanılsın diye artık fabrikasyon şekilde üretilebiliyor. Ekonomi alanında da milli gelirimizin büyük oranda artışı inkar edilemez bir gerçektir. Dediğim gibi 2023 seçimlerine girerken millet olarak elim bir hadise yaşadık. Bu yaşadığımız deprem hadisesinde vefat edenlere yüce mevladan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimize ve tüm milletimize kolaylıklar diliyorum. 
Rabbim çıktığımız yolda yar ve yardımcımız olsun. Hepinize saygılar sunuyorum.’’dedi.