Samsun'da AK Partili üç belediye başkanının üç dönem kuralı nedeniyle 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyecekleri gündeme geldi.

Samsun'da AK Parti'nin 3 dönem kuralına takılan belediye başkanları, 2024 yerel seçiminde yeniden aday gösterilmeyeceği gündeme geldi. Samsun'da ise bu kritere uyan 3 belediye başkanı bulunuyor.

Samsun'da 2024 yılında yapılacak yerel seçimde belediye başkanlıklarına kimlerin aday adayı olacağı merak edilirken, AK Parti'de ise mevcut başkanlar için 3 dönem kuralının uygulanacağı ve 3 dönem belediye başkanı olan isimlerin yeniden aday gösterilmeyecekleri gündeme geldi.

SAMSUN'DA 3 DÖNEME TAKILAN BAŞKANLAR
AK Parti'nin yerel seçimde 3 dönem kuralını uygulacak olması nedeniyle gözler Samsun'da bu kritere takılacak belediye başkanlarına çevrildi.  Samsun'da AK Parti'den 3 dönemdir belediye başkanı seçilen isimler arasında Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu bulunuyor. 

YENİ ADAYLAR GÖSTERİLECEK
AK Parti'nin üç dönem kuralını uygulaması halinde, 2024 yerel seçiminde Salıpazarı, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçelerine yeni isimlerin aday gösterilmesi bekleniyor.

3.DÖNEM KURALI ESNER Mİ?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdağan,tarafından 3 Dönem kuralı esnetilse bile bu esnekliğin 19 Mayıs Beledi Başkanı Osman Topaloğlu, için uygulanmayacağı iddia edildi..

3 dönem (15) yıl Belediye Başkanlık görevi yürüten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu,’nun 19 Mayıs ilçesine hiçbir katkı sağlamadığı ve Vatandaşta karşılığı olmadığı iddia edildi…