Samsun'da 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti 5, CHP 2, İYİ Parti 1, MHP 1 milletvekili çıkartırken, 28 Mayıs 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin de sona ermesi ile bu dağılım değişti.

Samsun'da milletvekili dağılımı, 5, 2, 1, 1 olarak şekillenirken, Saadet Partisi adayı olarak CHP listesinden seçilen Mehmet Karaman'ın CHP'den ayrılması ile, Samsun'da milletvekili dağılımı sayısal olarak değişti. Buna göre Karaman'ın CHP'den ayrılması ile Samsun'da AK Parti 5, CHP 1, İYİ Parti 1, MHP 1, ve Saadet Partisi'nin 1 milletvekili olmuş oldu.

KARAMAN CHP'DEN İSTİFA ETTİ
Öte yandan Samsun'da 14 Mayıs seçimlerine CHP'nin listesinden girerek milletvekili olan Saadet Partili Mehmet Karaman, 10 milletvekili ile birlikte CHP'den istifa ettiklerini duyurdu.

Gazete Gerçek'e konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, "Seçim sürecinde CHP listesinden aday olduk. Seçim sonrası CHP mecliste kendi grup başkanvekillerini seçeceği için bizim orada bulunmamazın etik olmadığına karar verdik. CHP Genel Merkezinin de bilgisi dahilinde CHP'den ayrıldık. CHP listesinden milletvekili olan 10 milletvekilimiz var. 10 milletvekili ile birlikte bundan sonraki süreçte görevimizi Saadet Partisi altında yapacağız" dedi.

Samsun Kent Haber