Bafra’nın öteden beri devam ettirdiği ve bozmak konusunda epey direnç sarf ettikleri klasikleri ve ezberleri var.

Aracını yol üstüne çekmek,Kırmızı ışıkta öndeki araca korna basmak, Ramazanda pide kuyruğuna girmek, kumandayı şeffaf poşet içine koyup bantlamak, oturma gurupları üzerine kılıf diktirmek, Gençlik Caddesinde volta atmak, çayı Eski meydan civarındaki çay ocaklarında çay içmek…

Sağ partiye destek olmak

Bafralının siyasi ezberleri de bozamadığı sağ partiye destek olmak, milliyetçi ve muhafazakâr partilere destek vermek, gönlüne yerleştirdiği liderleri her zaman desteklemek ve onların başarıları için çalışmak.

Bafralının gönlünde;  Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yeri bir başka, farklı ve müstesnadır.

Bunu geçmiş dönemlerde çok yaşadık…

Bafra’da hiçbir zaman Bir sol parti adayı Belediye Başkanlığı yapmadı…

Bafralı kendi hemşerisi bile olsa sırf sol partiden olduğu için harcar. Bunu geçmiş dönemlerde çok yaşadık…

Bafralının bu ezberlerini kolay kolay bozmaya niyeti yok…

Çünkü…

Bafralıları, en fazla sinirlendiren şeylerden biri ezberlerin bozulması.

Çünkü…

Ezber bozulunca, yeni bir ezber oluşturmak için düşünce üretmek, bu yeni ezbere alışmak için de çaba göstermek gerekir. Ayrıca bir kere ezberiniz bozulunca, bundan sonraki ezberlerinizin de bozulabileceğini bilerek huzursuz olursunuz.

Bafralıların bu ezberlerini önemli oranda bozup bozmayacağı, bozdukları takdirde bunun şehrin siyasi iklim ve klasik tablosunu nasıl etkileyeceğini görmek için 14 Mayıs seçimlerini  beklemekten başka şansımız ve parametremiz yok…