Bafra GİAD'da seçim heyecanı…Ben adayım dedi

Nasıl ki siyaset ve bürokrasinin her seviyesindeki kişi ve kurumlar kamuoyu önünde alabildiğine eleştirilebiliyorsa dernekçilik yapanlar da artık buna alışmalıdır. Çünkü sivil toplum kuruluşlarının toplum hayatı içindeki önem ve ağırlıkları giderek artıyor, dernekler toplumun ihtiyaçlarını karşılama konusunda siyaset ve bürokrasinin üzerindeki yükün bir kısmını devralıyorlar.

Özellikle dernek statüsünde olan sosyal ve spor kulüpleri yüzlerce hatta binlerce üyesi olan kuruluşlardır. Amaçları ve faaliyetleri tüzüklerinde belirlenmiştir.

Giad’ın tüzüğünde ne yazıyor….

Bafra Genç İşadamları Derneğimiz girişimci ruhu harekete geçirme amacıyla, ilçemizin, ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm alanlarında yeni dinamikler, yeni oluşumlar ve yeni katma değerler kazandırmak amaçıyla 25 Mart 2011 de kurulmuştur. Bafra Genç İşadamları Derneğinin üyesi olan her arkadaşım toplum bilinci içinde; örnek işadamı vasfına sahip, kendisine ve çevresine ışık tutan bir rehberdir.

11 Yıldır GİAD İstediklerini yapamadı…

Önceki Başkan Alper Güngör,döneminde ivme yakalayan GİAD son dönemde ise istediği çıkışı bir türlü yapamadı…

Son dönemlerde siyasete bulaşan GİAD, Bafra’da bir çok siyasetçileri karşısına aldığı gibi itibarda görmedi…

Cuma akşamı yapılan genel toplantıda GİAD Başkan yardımcısı Muharrem Uyar,Mart ayında yapılacak olan 5. Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığını açıkladı.Toplantıda başka aday çıkmayınca Mart ayında yapılacak seçimlerde Muharrem Uyar, tek aday olarak yarışacak.

Eski Deva Partisi İlçe Başkanı Muharrem Uyar’ı GİAD içinde destekleyenlerde var desteklemeyenlerde var…

Biz basın olarak şu an bir değerlendirme yada eleştiri yapmıyoruz…Ne zaman Başkanlık koltuğuna oturduğu zaman bu işi yapabilir mi yapamaz mı o zaman bir değerlendirmesini yapacağız…

DERNEĞİN LİDERİ ÇOK ÖNEMLİDİR
Derneklerde yönetim kurulunun yönetim anlayışı ve başkanın kişiliği, deneyimi ve yönetme becerisi derneğin başarısında önemli rol oynar. Öte yandan yönetim kurulunu oluşturan kişilerden dernek için yararlı olacak ve katkı sunacak çalışmaya istekli olmaları beklenir. Çünkü dernekler, gönüllülük esasına dayanır. Burada yönetim kurulunu ve diğer organlarda görev alanların kendi iş ve özel yaşamlarından fedakarlık yapması gerekeceği için bu görevi bihakkın yapmaya istekli olmaları şarttır.