2023 Haziranında yapılacak seçimlere 18 ay gibi bir süre kaldı. Olası bir erken seçimle bu sürenin bir yıl öncesine çekilmesi halinde ise sandık daha yakın gibi görünüyor seçmene.

Her alanda olduğu gibi siyaset de boşluk kabul etmez. Siz bir alanda bir boşluk ve zafiyet oluşturursanız, bu boşluğu birileri anında doldurur ve sonuçta mağdur ve mahcup olan siz olursunuz.

ADAYLAR ÖNEMLİ

Genel Seçimlerde parti yerine adayın sonuçlarda daha belirleyici olacağı gerçeğini çok iyi bilen ve bu gerçeği göz ardı etmeyen siyasi partiler, aday olarak listelerinde yer verecekleri isimler üzerinde gayri resmi çalışmalar yapmaya başladı.

BAFRA KARIŞIK BİR YER

Bafra aynı partide siyaset yapanların her dönemde en az iki parça olduğu bir ilçe,bazen zaman zaman aynı siyasi partide ikiyi bırakın, 3-4 parça bile olunabiliyor…

Aslına bakarsanız AK Parti’de bir birlik bütünlük var. Gerek İl ve İlçe Başkanlıklarında gerekse genel seçimlerde adaylar hep merkezi sistem ile belirlendiği için herkes bir anlamda çıkan sonuca saygı duyuyor…Sadece bu sistem yerel seçimlerde işlemiyor.Çünkü AK Parti yerel seçimlerde anketlere çok önem veriyor.Zaten yerel seçimlerde anketlere bakılmamış olsaydı, emin olun ortaya çok değişik Belediye Başkan Adayları çıkardı.

ONCULAR BUNCULAR

AK Parti de bir dönem Tuncaycılar,Zihniciler ve Akkurtçular vardı.O senin adamın bu senin adamın misali,Yani partide yukarıda bahsettiğim gibi parçalanmalar vardı.

Bu parçalanmalar 2018 Genel seçim ve 2019 Yerel seçimlerinde son buldu. Şimdi ise günümüzde insanlar zaten makamdan güç alanların yanında olduğu için şu anda etkili isimlerin yanında olmaya başladı. Şu an partide bir birlik söz konusu, bu birliğin sandığa nasıl yansıyacağını hep birlikte göreceğiz.

MHP-ÜLKÜCÜ TERBİYESİ

MHP’de ise hep bir Ülkücü terbiyesi içinde gelişmeler yaşanıyor. Genelde Herkes aday gösterilene razı oldu ama orada da zaman zaman oncular buncular vardı. Bugün eski MHP’liler başka partilerde azımsanmayacak şekilde siyasetlerini sürdürüyorlar. Şimdi ise güzel bir uyum var partide,Mhp İlçe Başkanı Barbaros Turna,İlçe Başkanlığını Abdurrahman Çamaş’dan aldıktan sonra ,kısa bir süre içerisinde 2 seçime girdi.Genel ve Yerel Seçimlerde Cumhur ittifakı adı altında girdiği seçimlerde en uyumlu çalışan ilçe başkanlarından biri oldu.

Başkan Turna,Belediye Meclis üyeliğine yazmış olduğu bir kaç isimlerden dolayı zamanında parti içinde çok tepki görmüştü.Gelinen noktada o tepki alan isimler şimdilerde ise Başkan Turna’ya cephe açmış durumdalar.Ama dediğim gibi bu olaylar hep Ülkücü terbiyesi içinde yaşanıyor…

Gelelim Genel seçimlere…

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Samsun’da şu an Aktif bir Milletvekili yok.Mhp’den Milletvekili olan Erhan Usta,istifa ederek İYİ Parti’ye geçmişti.

Kulislerde Genel Seçimlerde Batı bölgesini temsilen iki adayın aday adayı olacağı konuşuluyor.Birincisi Eski vekil ve Myk üyesi Hüseyin Edis,ikincisi ise Eski ilçe Başkanı Abdurrahman Çamaş.

Edis çok kısa bir dönem vekillik yaptı.Bu dönem içinde belki bir defa Bafra’ya gelmiştir.Sürekli halkın içinde olduğumuzdan dolayı şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.Vatandaş Edisi tanımıyor.Genel Merkez buna rağmen Edis’i Milletvekili adayı listesine 2.sıradan koyarsa bu bölgeden iki milletvekili umutlarını 2028’e bırakır.

CHP’DE –BİRLİK UZUN SÜRMEZ

Son zamanlarda CHP’den Muharrem İnce’ye kopup gitmeler olunca ister istemez bir birliktelik havası esmeye başladı. Ama bu da uzun sürmez çünkü seçim startına girildiğinde liste savaşları önce ön seçim yapılsın ile başlar sonra merkezi atama ile son bulur. Küsen küser küsmeyen yola aday gösterilenle devam eder.

Genel seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olarak Bafra’dan Bir avukat,Eski İlçe Başkanı Nihat Oktay ve Bafra Belediye Meclis Üyesi Erhan Akbulutun isimleri geçiyor.

Şimdi gelelim diğer partilere…

Öteden beri siyasete çok hevesli olduğu bilinen Bafra’lı iş insanı Muharrem Uyar, Deva Partisi’nin İlçemizde ki kurucu ilçe başkanı olmuştu.

Muharrem Uyar, çok uzun yıllardan beri aktif siyaset için hevesli, bu işi yürütebilecek ekonomik güce de sahip bir Bafra’lı iş insanı.

AK Parti’den erken kopanların partisi konumundaki Deva Partisi, Bafra’da bir türlü ses getiremedi. Parti doğru dürüst teşkilatlanamadığı için, beklenen katılımlar da gerçekleşmedi.

GÖREVİ ÇOK AĞIR

Kuşkusuz İlçe Başkanı Muharrem Uyar’ın görevi çok ağır. Uyar, aslında toplumun her kesimiyle doğru diyalog ve ilişki kurabilecek birikime de sahip.

TABELA PARTİSİ OLUR

Ama siyaset yapmak için, siyasete daha çok zaman ayırmak gerekiyor. Daha ağır mesaiyi göze almak gerekiyor. Deva Partisi’nin ilçemizde beklenen havayı yakalayabilmesi için, ilçe teşkilatı vitrinine bazı önemli ve tanınmış isimleri alması, ilçe teşkilatında gerçek bir yapılanmayı biran önce kurması gerekiyor. Aksi halde Babaca’nın partisi, ilçemizde bir tabela partisi olmanın ötesine geçemeyecek gibi görünüyor.