14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için siyasiler hazırlıklarını tamamlarken oluşturulan ittifaklardan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar deprem gündemi ile yaraları sarmaya çalışan Cumhur İttifakı'na iki yeni partinin daha katılacağı iddia edildi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yaptığı açıklamada, ''Cumhur İttifakı ile bir diyaloğumuz olmadı. Teklif gelirse kurullarımızda değerlendirip konuşuruz tabii ki.'' dedi.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Altılı Masa karmaşa içinde seçime 2 ay kala Kılıçdaroğlu'nu aday çıkarırken Cumhur İttifakı yaşanan depremler sebebiyle yaraları sarmaya odaklanmış durumda. 

İKİ YENİ PARTİ KATILACAK 

Son yaşanan gelişmelerin ardından ise Cumhur İttifakı'na iki yeni partinin daha katılacağı iddia edildi. 

DEĞERLENDİRİP KONUŞURUZ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yaptığı açıklamada, ''Cumhur İttifakı ile bir diyaloğumuz olmadı. Teklif gelirse kurullarımızda değerlendirip konuşuruz tabii ki.'' dedi. 

CUMHUR İTTİFAKI'NDA BİR HAREKETLİLİK VAR 

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında Cumhur İttifakı'na ANAP ile DSP'nin katılacağını öne sürdü. 

Övür köşe yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi: 

DSP KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERMEYECEKLERİNİ DUYURDU 

Diğer yandan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Kılıçdaroğlu'na seçim sürecinde destek vermeyeceklerini belirtmişti. 

Aksakal konuşmasında, "Millet İttifakı, partimizin ilkeleriyle uyum sağlamayan bir yapıdır. Bu ülkenin bekasını sıkıntıya sokacak çalışmaların içinde olmayız, olmayacağız." demişti.