Samsun’da bir çok isim aday adaylığı açıklamalarında bulunurken bir aday adaylığı açıklamasıda Dr. Kerim Taşkıran’dan geldi
2007 yılında yapılan seçimlerde AK Parti’den 7. Sıra Milletvekili adayı olan BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Kerim Taşkıran, 2023 Mayıs ayında yapılan milletvekilliği seçimi için aday adayı olduğunu açıkladı. Samsun’a doğalgaz gelmesinde büyük gayretleri ve çalışmaları olan Taşkıran, Samsun’a yakışır ve Samsun’a hizmet eden bir vekil olacağının altını çizdi.

Kerim Taşkıran Kimdir
1966 yılında Samsunda doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Samsunda tamamlayan Taşkıran, yüksek öğrenimini A.Ü. İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. A.B.D. Preston Üniversitesinde Yüksek Lisansını ve Breyer State Üniversitesinde Doktorasını tamamlayarak Kamu Yönetim Uzmanı unvanını aldı. Kerim Taşkıran kamunun farklı kademelerinde görev yaptı.  Karadeniz bölgesinde Samsun ilk doğalgaz kullanan il olmasında çok büyük hizmetleri oldu. Türkiye’nin ilk doğalgaz kullanan ilçeleri arasına Ladik, Havza, Vezirköprü, Bafra, Çarşamba, Terme ilçelerinin girmesini sağladı. Sinop iletim hattının Bafra güzergahından geçmesini sağlayarak Alaçam ve Yakakent ilçelerinin doğalgaz kullanmasının önünü açtı. Bu projeler için toplam Samsuna 25 milyon dolarlık yatırım yapılmasına vesile oldu. Kerim Taşkıran, Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. T.B.M.M. Başkanlığında Danışman olarak çalıştı. Enerji Bakanlığı Türkiye Taş Kömürü Kurumunda Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet verdi. Enerji Bakanlığı BOTAŞ Genel Müdürlüğünde, Uzman, Müdür, Daire Başkanı, Kurul Üyesi, Genel Müdür Başmüşaviri ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kerim Taşkıran kamudaki önemli çalışmalarının yanı sıra sosyal yaşam içinde de aktif çalışmalarda bulundu. Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği BOTAŞ Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. Yönetici İktisatçı ve Mali Müşavirler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Memursen’ in kuruluş çalışmalarında bulundu. Belediye Teknik Hizmetler ve Organizasyon Derneğinin Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet verdi. Taşkıran aynı zamanda Birlik Vakfı, Önder, Samsun Platformu, Bafralılar ve Alaçamlılar derneği üyesidir.
KERİM TAŞKIRAN 2002 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ SAMSUN MİLETTVEKİLİ ADAY ADAYI , 2007 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ 7. SIRA ADAYI OLDU.
Evli ve 2 çocuk babası olan Kerim Taşkıran, İngilizce ve Arapça bilmektedir.