İYİ Parti Samsun Milletvetkili Aday Adayı Av. Yunus Gün, beraberinde diğer adaylar Birsen Öztürk, Kazım Can ve Hüseyin Acar ile birlikte ilçede pazar yeri ziyaretinde bulundu. Yunus Gün, ülkede tarımın ve üretiminin gerilediğini belirterek, “Bu nedenle İYİ Parti olarak çifçimiz ile el ele çalışacak, üretimi de üreticiyi de ayağa kaldıracağız” dedi.


MERAL AKŞENER GELİYOR, İYİ’LER GELİYOR
İYİ Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette milletvekili adayları Yunus Gün, Birsen Öztürk, Kazım Can ve Hüseyin Acar pazar esnafını ziyaret etti. Sorunları dinleyen İYİ Partililer, çözüm önerilerini ve yaklaşan genel seçimlerin ülke için önemini anlattı. Aday adayları esnaf ve vatandaşa, “Meral Akşener geliyor, İYİ’ler geliyor” mesajı verdi
TARIMDA GELİŞME İÇİN İYİ PARTİ
Ziyaretlerle ilgili bir değerlendirmede bulunan Av. Yunus Gün, “Türkiye’nin en bereketli toprakları üzerine kurulu ilçemizde bugün pazar esnafımızı dinledik, alışverişe gelen vatandaşlarımızla sohbet etti. Liyakatsiz, kontrolsüz, tamamıyla başarısız ekonomi politikalarının bir sonucu olarak tarımın, üreticinin, esnafın adeta isyan noktasına gelen haline gelen durumunu gördük. Bir kez daha anladık ki, ülkemizde özellikle tarımsal üretim noktasında büyük bir gelişimin yaşanması için İYİ Parti politikalarına ihtiyaç var” dedi.
ÇİFTÇİ-DEVLET EL ELE VERECEK
Partisinin genel tarım politikasının parti programında, “Uygun yetiştirme tekniklerinin yeterince yaygınlaştırılamaması; mazot, gübre, yem, ilaç gibi tarım girdilerinde dışa bağımlı olunması, fiyatların yüksekliği ile uygulanan politikalar” nedenleriyle, tarımsal üretimde gerekli gelişmenin sağlanamadığı ve pek çok üründe dışa bağımlı hale gelindiğinin altının çizildiğine dikkati çeken Yunus Gün, “İYİ Parti iktidarıda çiftçi-devlet el ele verilecek, hızlı bir tarımsal kalkınmaya doğru yola çıkılaçaktır. Bunun için çiftçinin döviz kuruna ezdirilmeyeceğine, devlet desteklerinde tarımın önceleneceği politikalar devreye sokulacak” diye konuştu.


GENEL SEÇİM BİR KURTULUŞTUR
Yanlış politikalar sonucu tarımsal faaliyetlerin karlılığını kaybettiğini de öne süren Yunus Gün, “Bu durumun tetiklediği köyden şehire göç nedenleriyle önemli miktarda tarım arazisi üretim dışında kalmış, ülke büyük ölçüde ekonomik kayba uğramıştır. Hal ve durum kısaca bu şekildedir. Bu nedenle önümüzdeki genel seçim bir kurtuluş seçimidir, bir kalkınma hamlesine başlama, iyi günlere doğru yelken açma seçimidir” dedi.