Kırcalı Mesajında;Bir asır önce kahraman ecdadımız, bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diye haykırmıştır. Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızın susturulmasına, mabetlerimize namahrem eline değmesine müsaade etmeyerek büyük bir zafer kazanılmıştır.

Kahraman Mehmetçiğimiz “Ölürsem şehit, kalırsam Gazi” anlayışıyla istiklali ve istikbali uğruna vatanını savunmuş, imanımız, inancımız, fedakarlığımız ve bin yıllık medeniyet değerlerimizle milletimizi zafere taşımıştır.

Çanakkale Zaferi tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük inancının yedi düvelin işgal girişimlerini alt ettiği bir destan olarak zihinlere ve kalplere kazınmıştır.

Türk milleti birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren destanlar yazmıştır.

Bugün bize düşen Çanakkale ruhunu her daim canlı tutmak ve gelecek nesillerimize de aktarmaktır. Bizler ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya kararlıyız. Çanakkale ruhunun bugün de dipdiri olduğunu görmek en büyük güvencemizdir. Ecdadımızın yadigarı istikbalimizden asla taviz vermeyecek, hep birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde aziz milletimizle birlikte Türkiye Yüzyılına emin adımlarla yürüyeceğiz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarih boyunca adaletin, barışın ve güvenin bayraktarlığını yapan ve aziz vatanımızı bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun, Gazilerimize sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum.