BAFRA BELEDİYE MECLİS ÇALIŞMALARI

Bafra Belediye Meclisi 20’si AK Parti, 11’i MHP Toplam 31 Kişiden oluşuyor. Genelde Bafra Belediye Meclisi ayın ilk haftasında toplanır. Hemen Hemen tüm meclis üyeleri Toplantılara katılır. Toplantılar basına açık olduğu için gündemde önemli konular varsa bizler de toplantılara katılıyoruz.

Mecliste Bafra’nın GERÇEK sorunları çok nadir konuşulur. Belediye Meclis toplantılarının gündemindeki konuların geneli  %80’i imarla ilgilidir. Muhakkak imar da Bafra’mızın önemli bir sorunu ancak, imarla ilgili genelde çözüm üreten çağdaş şehircilik anlayışıyla bezeli çalışmalar değil, ufak tefek parsel bazında çalışmalar yer alıyor.

BAFRA BELEDİYE MECLİSİ BAFRA İÇİN NE YAPTI

Hangi Meclis üyesi Bafra’nın çağdaş bir şehir yapılanması, sanayileşmesi, gelişmesi için bir proje sunmuş veya sosyal amaçlı bir proje hazırlayarak meclise getirmiştir?

Onca toplantıya iştirak ettik, şahit olamadık bizler, eğer sizlerin bir bilgisi varsa lütfen Bize yazın bizde açıklayalım.

İlçeyi şehir görüntüsüne sokması gereken Bafra Belediye ve Meclis üyeleri bunun için yeterince çaba harcıyor mu?

Bütün yükü belediye başkanına yükleyip kenardan seyretmek mi meclis üyelerinin asli görevi?

15 DAKİKADA TOPLANTI BİTİYOR.

Bafra Belediye Meclis toplantıları, kabul edenler etmeyenlerin el kaldırıp indirmesi ile 15 dakikada biter.

Bafra’nın her sorunu mecliste tartışılırsa Bafra arzulanan Bafra olur. Hizmete talip olunurken çeşitli vaatlerle gelenler, seçildikten sonra sadece meclis toplantılarında parmak kaldırıp indiren siyasi robotlara dönüşüyor. Sizce bu ne kadar doğru?

Mademki böyle olacaktı, ne gerek vardı Belediye Meclis üyelerine?

Sadece parmak kaldırmaktan ibaret değil ki Belediye Meclis üyeliği.

Sadece koltuk doldurmakla şehrin sorunlarını çözmek mümkün olsaydı bu iş en güzel stadyumlarda veya sinema salonlarında yapılırdı.

Belki bazılarınız diyordur ki; “Aman canım zaten konuşsalar da boş konuşacaklar, bırakın sussunlar böylesi daha iyi” kabilinden bir cümleyi içinizden geçiriyor olabilirsiniz ancak meclisler aynı zamanda istişare kurullarıdır. Bu yüzden şehrin ve halkın sorunları buralarda konuşulmalı ve çözümler üretilmelidir.

Kahvehanede arkadaşlarımızla konuştuğumuzdan biraz daha fazla zaman ayırmalıyız meclis toplantılarımıza .

MECLİS ÜYESİ NASIL OLMALI?

Meclis üyeleri, belediye başkanlarını uyaran, yol açan, her iyi projeye destek veren olmalıdır. Meclis üyeleri kendi projeleriyle de şehri daha yaşanabilir bir hale getirmelidir. Meclis üyeleri işsiz, güçsüz, muhtaç birisi olmamalıdır. Meclis üyeleri donanımlı, bilgili, çevresi olan insanlardan seçilmelidir.

Meclis üyesi seçmenine seçimden önce verdiği sözlerin arkasında durmalı ve seçildikten sonra yalnızca çıkarları için kararlara parmak kaldıran, indiren meclis üyesi olmamalı.

Yazık ki 5 yıl için seçilen Bafra Belediye meclis üyelerinin görev süreleri sonunda hiç konuşmadan meclisi tamamlayacak isimler var.

Yerel yönetimlerde yeni Belediyeler yasasından sonra, özel idarelerin kapanmasıyla birlikte Belediye Meclis üyeleri daha da önem arz eder hale geldi. Bafra’da yerel seçimlerin üstünden neredeyse 3 yıl geçti. Hala daha Bafra’mızın misyonu ve vizyonu hakkında kimsenin bir çalışması ve fikri yok.

Maalesef tarihte çok önemli bir şehir olmuş olan Bafra’nın bugünlerde bir kimliği dahi yok.

Yıllarımız boşa geçiyor. Ne tarihimize, ne de kültürümüze sahip çıkıyoruz. Türkiye’nin ikinci büyük ovasındayız ancak tarımımıza sahip çıkamıyoruz. Neticede bu durumdan zarar görenler sade vatandaşlarımız, hizmet bekleyen kitlelerimiz oluyor. Yetki verilenler ve etki sahipleri bu zarardan ne kadar pay alıyor meçhul.

Editör:Tahsin Kurumahmut