Trafik ekipleri Bafra’nın bir çok yerinde hatalı park ettiği gerekçesi ile araçları yediemin otoparklarına çekiyor.

Gazi ilköğretim okulundan PTT’ye giden yolda sürekli araç parkı olur.Trafiği’de aksatmaz,tehlikeye de düşürmez ve üstelik park yapma yasağı levhasıda yoktur.Oradan sürekli araç çekiliyor,Çekme trafiği rahatlatma amaçlı değil sadece para kazanma amaçlı .Arabasını yerinde bulamamak, sürücüler için eziyete dönüşüyor.Araç sahibinin aracının hangi otoparka götürüldüğünü öğrenip otomobilini almaya gittiği zaman başlıyor cüzdan çilesi.Kendi park etmediği otoparkın ücreti 10 tl ,çekici parası 50 lira .72 lirada park ihlali cezası ise ayrıca adrese gönderiliyor.Bu uygulamayla sürücülerin cebinden 132 lira çıkıyor.

BAFRAYI BU HALE KİMLER GETİRDİ?

Bu kadar inşaatlar yapılıyor da neden otoparkları yapılmıyor.Nerede bu binalara  ayrılması gereken otoparklar.Acaba otopark gösterilip de sonradan dükkana’mı çevrildi.Bina yapılırken binanın projesini onaylayan makam kim?

Sonra araçlarımızı çekin yoksa yasal işlem uygularız diyor trafik polisleri

Peki bu binalar yapılırken yeterince otopark yeri ayırmazlar ve ayrılan yerler başka amaçlar için kullanılırken yasa yokmuydu?

VATANDAŞIN SUÇU NE?

Birde dalga geçer gibi arabaları çekiyorlar.

Yıllar önce İbrahim Tatlısesin Oxford vardıda benmi okumadım sözleri, rahmetli Süleyman Demirelin petrol vardı da bizmi içtik sözleri geldi aklıma

Şimdi biz diyoruz otopark yeri varda bizmi parketmiyoruz…

NOT:Elbette ara arterlere,işlek caddelere araç park edilmemeli ,yetkililer bu ayrıma dikkat etmeli, trafiğe engel olmayan yerlerde sorun çıkarmasınlar.Bafra vatandaşı enayi değil, vatandaş suçluda değil.

Biz kanunları iyi biliyoruz

Ne şartlarda araç çekileceğini,araç sahibi geldiği zaman aracı çekicinin üstünde olsa dahi aracı sürücüye teslim etmeniz gerektiğini de   iyi biliyoruz, kanunları iyi bilen bir vatandaş şikayetçi olur uğraşırsınız benden söylemesi.